Pstruh lososovitý alias lososák patří mezi nejvyhledávanější rybu v Česku.
Vyznačuje se velmi chutným narůžovělým masem s minimem kostí (maminky ocení). Filety lososáka jsou až nápadně podobné jeho bratranci lososovi obecnému, a díky tomu ho v pokrmech často nahrazuje. Narozdíl od lososa je lososák chován u nás v Česku, lokálně a ekologicky.
Připravit ho můžete na různé způsoby - pečený, smažený, grilovaný, v těstíčku, trojobalu, bez něj… Je to na vás!
Aquaponický způsob pěstování: Pro chov ryb a pěstování zeleniny využíváme aquaponický recirkulační systém. Tento systém využívá vodu, v níž se chovají ryby, k zavlažování bylinek a zeleniny. Zelenina v hydroponické části odčerpá rozpuštěné živiny a poté již čistá voda odtéká a přes systém ohřevu se znovu vrací do nádrží s rybami.
Proč jsou naše produkty tak skvělé?
Ryby pocházejí z ekologického aquaponického chovu, který využívá přirozených procesů recirkulace vody mezi rybami a rostlinami. Žijí v přirozeném čistém prostředí bez vnějších vlivů. K chovu přistupujeme eticky, rybám nejsou podávána žádná antibiotika a žijí v prostředí bez stresu. Aquaponický chov ryb nijak nezatěžuje životní prostředí.
Chcete rychle a jednoduše ochutit rybu či rybí pokrm? Použijte skvělou Rybí Bujónku.