
Celý recept je uveden níže. Červená čočka je jedna z nejvděčnějších luštěnin, protože ji není potřeba předem namáčet. A proto je ideální na přípravu rychlé a lehké večeře v podobě krémové polévky. Curry koření dodá polévce navíc pravý šmrnc a pokud k ní zakousnete kus dobrého chleba, nic nezkazíte.
Suroviny na polévku - 5 porcí:
Postup na polévku:
Cibuli nakrájejte nadrobno a ve vyšším hrnci ji na oleji opečte dozlatova. Mezitím si nakrájejte mrkev na kostky, přihoďte ji do hrnce a krátce opečte. Přidejte prolisovaný česnek, zasypejte curry kořením a vše krátce promíchejte.
Do hrnce vlijte litr a půl vody a vsypte čočku, kterou jste si dopředu propláchli. Vše přiveďte k varu, poté snižte teplotu a vařte 15-20 minut než čočka změkne. Nakonec polévku dochuťte citronovou šťávou a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
TIP: Polévku můžete dozdobit petrželí nebo microgreens a podávat s kusem čerstvého chleba.